Sportblog: Hamilton komt Wimbledon niet in & Duitsers eisen trein op

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke donderdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Messi en Ronaldo in jaren '50 look
Soms zwijmelen we weg bij die foto's van voetbal in de jaren '50. Mannen met snorren en net gekapte haren, sponsorloze shirts en vergeelde voetbalplaatjes. Paladar Negro nam die tijd als inspiratiebron om voetballers van nu in te portretteren. Het resultaat is prachtig, zo zouden deze toppers eruit gezien hebben als ze in de jaren '50 actief waren geweest:

Rallycoureur knalt bijna vol op tractor
Rallycoureurs hebben het al niet makkelijk. Ze scheuren vol gas door krappe bochten op slechte of onverharde wegen volledig vertrouwend op hun navigator. Maar ook de navigator kent niet alle obstakels zoals bleek tijdens de Rally van Duitsland. Thierry Neuville reed plankgas tussen de wijngaarden door toen er ineens een boer de weg op wilde rijden in zijn tractor. Neuville wist nog net op tijd te remmen om een verschrikkelijke crash te voorkomen.


Het bijna-ongeluk van Neuville (Bron: YouTube/Rally4You Videos)

Duitse voetballers eisen trein op, maar vertrekken per fiets
Deze week is de selectie van Werder Bremen op trainingskamp in het Oostenrijkse Zell am Ziller. Om de spelers ook een leuk uitje te gunnen, besloot men om ze een kort ritje met de stoomtrein van de Zillertalbahn te laten maken van Laimach naar Zell am Ziller. Aangezien het voetballers zijn, meenden ze het recht te hebben om de hele open wagon te claimen en de reizigers daaruit te laten verhuizen naar de hete dichte rijtuigen. De reizigers dachten hier echter anders over, getuige de reactie van één van hen: "Pas als ik wat van die miljoenen van ze meekrijg wil ik een andere plek zoeken". Hierop droop de selectie af en pakte alsnog de fiets.

De spelers van Werder Bremen wilden graag in de beste wagon met zijn allen (FOK!/dennistd)
De spelers van Werder Bremen wilden graag in de beste wagon met zijn allen (FOK!/dennistd)

En daar dropen ze af en gingen ze per fiets verder (FOK!/dennistd)
En daar dropen ze af en gingen ze per fiets verder (FOK!/dennistd)

Nat pak voor een honkbal
Sommige fans gaan wel erg ver om een honkbal te pakken te krijgen, zoals deze fan deed na een homerun van San Francisco-speler Joe Panik in het duel tegen de Philadelphia Phillies (15-2 voor de Giants). Toen de bal het AT&T Park in San Francisco uit stuiterde klom hij over de reling de McCovey Cove in om de bal op te pikken, met succes zoals we in het onderstaande filmpje zien.


Nat pak voor de honkbalfan (Bron: YouTube)

Lewis Hamilton mag centercourt Wimbledon niet in
Formule 1-coureur Lewis Hamilton was één van de genodigden om tijdens de mannenfinale van Wimbledon plaats te nemen in de Royal Box. Het stukje tribune waar je alleen op uitnodiging naar binnen mag is alleen besteed aan belangrijke en bekende persoonlijkheden en aan de royals uit Engeland. Voor de Royal Box gelden uiteraard kledingvoorschriften, je verwacht niet anders in Engeland en bij het bol van tradities staande Wimbledon. Een uitnodiging gaat dus standaard vergezeld van een boekje met informatie over wat wel en niet kon. Ook Hamilton ontving bij zijn uitnodiging zo'n boekje zoals hij vol trots op Instagram deelde.

 

On my way to Wimbledon to watch the final! Honoured to have been invited to watch the men's finals from the Royal Box! 🇬🇧

Een foto die is geplaatst door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op12 Jul 2015 om 5:45 PDT

Maar blijkbaar kon de Formule 1-coureur niet zo heel goed lezen. Dus Hamilton greep gewoon wat hippe kleding uit de kast en dacht daarmee helemaal het mannetje te zijn. Maar regels zijn regels bij het belangrijkste tennistoernooi van het jaar. Het ontbreken van een jasje, een stropdas en de correcte schoenen zorgde ervoor dat hij dus niet de Royal Box in mocht. De Mercedes-coureur moest de wedstrijd via de TV volgen vanuit één van ruimtes in het stadion. Zo zag Hamilton eruit voor zijn bezoekje aan Wimbledon:

 

Wimbledon. 🇬🇧

Een foto die is geplaatst door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op12 Jul 2015 om 6:46 PDT

Fenerbahçe-fans helpen Van Persie-fan
En dan dit: een groep supporters van Fenerbahçe zijn een actie gestart om de 4-jarige Louis Diamond naar Turkije te laten komen. Afgelopen zaterdag ging een ontroerend filmpje van de kleuter viral, waarin hij tranen met tuiten huilde. De reden; het aanstaande vertrek van Robin van Persie naar Turkije. De fans van Fenerbahçe hopen 2.000 dollar op te halen, zodat Louis samen met zijn familie naar Turkije kan afreizen. Dan zou hij zijn grote held kunnen ontmoeten.


De diep teleurgestelde Van Persie-fan (Bron: YouTube)

Krokodil verricht loting Davis Cup
Balletjes in een bak en graaien maar, zo kennen we de meeste lotingen wel. Maar in Australië waren ze helemaal klaar met de ouderwetse manier van loten, ze bedachten wat nieuws. In de kwartfinale van de Davis Cup mogen de Aussies het opnemen tegen Kazachstan en vooraf wordt er altijd geloot wie tegen wie mag spelen op de eerste dag. Dat deden ze Down Under dus met behulp van Bert, een zoutwaterkrokodil van 700 kilogram. Door middel van het grijpen van een snackje werd bepaald wie als eersten moeten spelen. Het is niet bekend of de verliezers ook aan Bert gevoerd gaan worden.

Götze viert jaar na de WK-titel met lipdub
Lipdubben of lipsyncen is hip en hot. Te pas en de onpas komen de lipdubvideo's voorbij, maar voor wie het nog niet kent zullen we het even uitleggen. Een lipdub is volgens Wikipedia: "Een lipdub wordt gemaakt door personen of een groep mensen te filmen die een liedje aan het meezingen of playbacken zijn. De audio wordt achteraf tijdens de post-productie vervangen door die van het originele nummer." (Wat is het Sportblog toch leerzaam)

Om te vieren dat hij al één jaar wereldkampioen is wist Sportschau Mario Götze te verleiden tot een lipdub en wel een hele bijzondere. De Duitser playbackte namelijk het commentaar wat gegeven werd bij zijn doelpunt in de WK-finale:


Lipdubbende Götze (Bron: YouTube/Sportschau)