Van Gaal: "Valdés volgt onze filosofie niet"

Victor Valdés heeft zich onmogelijk gemaakt bij Louis van Gaal. De Spaanse keeper zou niet bij de 'filosofie' van de manager van Manchester United passen.

Valdés is pas een halfjaar actief op Old Trafford, maar Van Gaal wil nu al van de 33-jarige sluitpost af. Dat liet hij weten tijdens een persconferentie in Seattle. "Valdés is niet geselecteerd voor onze tour door de Verenigde Staten, want hij volgt onze filosofie niet. Vorig jaar weigerde hij te keepen bij de reserves om zijn conditie op peil te houden."

"Als je niet bereid bent de principes van onze filosofie toe te passen, dan is er maar één weg mogelijk en dat is richting de uitgang", zijn de harde woorden van de Nederlandse coach in Amerika. Valdés heeft nog een contract tot medio 2016 bij de Engelse grootmacht. "Voor ons is het een enorme teleurstelling. We dachten dat hij mee zou gaan in onze filosofie."

"Ik betreur het zeer, want we hebben hem de mogelijkheid gegeven te rehabiliteren. Daarna gaven we hem een contract en toen hij uiteindelijk fit was, speelde hij niet bij het eerste team. Dan moet je natuurlijk minuten maken bij het tweede", besloot Van Gaal, die Valdés in seizoen 2002/03 liet debuteren bij FC Barcelona, de club waar de goalie lang succesvol was.

United dreigt in korte tijd twee doelmannen kwijt te raken. Eerste keus David de Gea wordt al tijden in verband gebracht met een vertrek naar Real Madrid, dat al plaats maakte voor de Spaanse jongeling. Volgens diverse Italiaanse media is Sergio Romero, die in het verleden onder contract stond bij AZ Alkmaar, in beeld om bij United te gaan keepen.