Pereiro tekent alsnog bij PSV

Het is PSV woensdag alsnog gelukt om de transfer van de Uruguayaanse jeugdinternational Gastón Pereiro af te ronden. Het twintigjarige talent, dat als aanvaller en middenvelder uit de voeten kan, heeft woensdag een contract tot medio 2020 ondertekend.

De onderhandelingen tussen beide partijen werden dinsdagavond gestaakt. De zaakwaarnemers van Pereiro wilden toen nog niet akkoord gaan met het aanbod van PSV.

PSV had Pereiro bij zijn club Nacional al geruime tijd op het oog. Hij speelde 39 wedstrijden op het hoogste niveau in Uruguay waarin hij elf keer tot scoren kwam. Pereiro behaalde in het afgelopen seizoen de landstitel met Nacional.

De jonge aanvaller was al enige tijd in Nederland en was ook al medisch goedgekeurd door PSV. Hij werd eerder deze week zelfs al in PSV-tenue gefotografeerd. Het zetten van de nodige handtekeningen duurde echter langer dan gedacht. Volgens een PSV-woordvoerder wilde de speler graag, maar ging het om een gecompliceerde zaak.

Voetsporen

Pereiro reageerde woensdag verheugd op het behaalde akkoord. "De eredivisie is een fantastische competitie voor een jonge speler. Ik krijg bij PSV bovendien de kans om Champions League te spelen. PSV heeft een rijke traditie met Zuid-Amerikaanse spelers. Ik hoop in hun voetsporen te kunnen treden", liet hij weten op PSV TV.

Pereiro is de tweede aanwinst die PSV deze week vastlegde. Middenvelder Davy Pröpper (ex-Vitesse) ondertekende maandag een vierjarig contract in Eindhoven. De selectie van PSV is momenteel op trainingskamp in de Franse Alpen en speelt woensdagavond een oefenwedstrijd tegen Olympique Lyon.

Pereiro tekent alsnog bij PSV
Pereiro tekent alsnog bij PSV (Foto: ANP)