Gesink na vierde plaats: "Nou, doe eens gek"

Robert Gesink zag Chris Froome vandaag winnen, maar kon zelf ook terugkijken op een geslaagde tiende etappen. De wielrenner van Team Lotto-Jumbo ging er op de slotklim vandoor en kwam als vierde over de meet.

"Nou, doe eens gek", verwoordde Gesink zijn gedachten aan de NOS, vlak voor hij naar boven beukte. "Ik dacht er heel even over na. Het was niet besproken ofzo. Je weet: als die mannen gaan - en dat bleek ook wel - dan gaat het net te hard voor mij, die versnelling. Ik dacht: als ik die voor ben. Dat pakte vandaag goed uit."

Naast het imponerende optreden van Gesink waren er ook een aantal teleurstellingen. Alejandro Valverde, Alberto Contador en Tejay van Garderen konden niet met Froome mee en zagen de achterstand op de gele trui groeien. Van Garderen staat op dit moment tweede in het algemeen klassement, maar heeft bijna drie minuten achterstand op de kopman van Team Sky.

En Gesink, die staat op dit moment achtste. Hij dacht zelfs nog even aan de etappezege. "Zeker, zeker. Stom hè, eigenlijk. Als je eraan denkt.... Dat had ik beter niet kunnen doen", ging hij verder. Toch bleef onze landgenoot hoop houden, nadat Froome en Richie Porte hem inhaalden.

Uiteindelijk haakte Gesink aan bij  Van Garderen, die uiteindelijk stil viel. "En toen ben ik doorgereden. Vandaag was denk ik heel goed. Voor morgen zien we wel weer. Er zit nog veel te komen. Het was een superdag. Die kans moet je pakken."


Robert Gesink in actie op de slotklim naar La Pierre Saint Martin (PRO SHOTS/George Deswijzen)