50 Cent noemt faillissement 'strategische zet'

50 Cent heeft zijn faillissement aangevraagd zodat hij zijn zaken op orde kan krijgen. Dat vertelt hij aan persbureau Reuters.

"Het is een zakelijk strategische zet", vertelt de rapper. "Fans zullen er niks van merken. Ik ga recht op mijn doel af en sta niet toe dat ik mezelf ten onder laat gaan aan kleine dingen." De rapper vergaarde zijn kapitaal als muzikant, maar ook als acteur en promotor van bokswedstrijden. Zijn advocaat William Brewer meldt dat Curtis James Jackson, zoals de rapper echt heet, gewoon verder gaat met zijn diverse werkzaamheden. "Hij blijft deelnemen in verschillende zakelijke belangen en blijft actief als entertainer."

De 40-jarige rapper moest maandag voor de rechter verschijnen omdat hij vijf miljoen dollar schadevergoeding moet betalen aan een vrouw van wie hij een seksfilmpje online had gezet om een vriend van haar belachelijk te maken. Hij zou in totaal 10 tot 50 miljoen dollar verschuldigd zijn aan verschillende eisers en vroeg daarom faillissement aan. Enkele maanden eerder deed hij hetzelfde om zijn bokspromotiebedrijf te redden.

50 Cent: faillissement is strategisch
50 Cent: faillissement is strategisch (Foto: ANP)