Aandacht Giant-Alpecin naar klassement

Bij sprintersploeg Giant-Alpecin wordt na de eerste week in de Ronde van Frankrijk de aandacht verlegd naar het algemeen klassement. Wielrenner Koen de Kort heeft dat gezegd naar aanleiding van de verrassende veertiende plek voor zijn jonge Franse ploeggenoot Warren Barguil (23). "Voor het eerst in de geschiedenis hebben we iemand die er goed voorstaat in het klassement. Het is daarom makkelijker om de aandacht te verleggen en vol voor Warren te gaan", zei De Kort op de rustdag in Pau tegen de NOS.

Het Duitse team kwam voor de sprints van kopman John Degenkolb naar de Tour de France maar haalde tot dusver geen enkel dagsucces. 
Debutant Barguil staat na negen etappes op de veertiende plaats met 2.43 achterstand op geletruidrager Chris Froome. "Voor mij persoonlijk was dat wel een beetje verrassend. Met het oog op het leerproces was het de bedoeling in de bergen een overwinning te halen maar hij staat er heel goed voor zonder dat het veel pijn of moeite heeft gekost", aldus De Kort.

Degenkolb

Ook voor de rol van knecht De Kort kan dat invloed hebben. Hij zal wellicht wat vaker een bidon moeten halen, een gat dichtrijden of een klim moeten overleven om zijn ploeggenoot bij een slotklim af te zetten, legde hij uit. De rol van Degenkolb is nog niet uitgespeeld. Tussen de bergetappes liggen nog halve of hele kansen voor de Duitser en dat is dan het hoofddoel, aldus zijn ploeggenoot.

Aandacht Giant-Alpecin naar klassement
Aandacht Giant-Alpecin naar klassement (Foto: ANP)