Gesink had op meer gehoopt

Na de ijzersterke start van LottoNL-Jumbo in Utrecht dacht Robert Gesink al eens stiekem aan de ploegentijdrit. "In de optelsom die ik toen maakte moesten we een heel eind kunnen komen", vertelde de kopman zondag nadat zijn team als negende was geëindigd op 1 minuut en 14 seconden van winnaar BMC. "Ik had gehoopt dat we de verrassing van de dag zouden zijn."

Natuurlijk was er een en ander gebeurd in de eerste Tourweek. Waar Gesink schadevrij door was gerold, was de schade bij met name Laurens ten Dam en Wilco Kelderman groot. Maar beiden toonden de afgelopen dagen beterschap. Reden voor Gesink, die zelf al dagen een sterke indruk maakt, op meer te hopen. "We rijden als een trein, het draait en de gewonde jongens zijn aan de beterende hand. Maar onderweg gingen er een paar dingen fout."

Dat laatste was vooral een verwijt aan het adres van Laurens ten Dam, die verkeerd schakelde en de aansluiting met de rest al snel verloor.

"Laurens schakelde op een stuk waar het nog helemaal niet hoefde naar het binnenblad", mopperde Gesink. "Daarom verloor hij de aansluiting en vervolgens moest hij het hele stuk alleen rijden. Ik neem aan dat hij daar wel een beetje kapot van is. Maar de Tour gaat gewoon verder. Het was niet handig, maar we hebben het erover gehad. Ik weet dat alle jongens bij deze ploeg voor elkaar door het vuur gaan en dat een fout niet expres gemaakt wordt."

Ook ploegleider Nico Verhoeven sprak van een kleine tegenvaller. "Laurens en Bram (Tankink) zijn normaal mannen die er tot het einde bijzitten. Bram had weliswaar fysieke ongemakken (een zogenoemde derde bal) maar het verraste me toch dat hij er al op de eerste klim af moest." Tot zijn tevredenheid zag Verhoeven Jos van Emden en Sep Vanmarcke de rol van het vroeg geloste duo overnemen terwijl Wilco Kelderman na dagen van rugklachten herstel toonde. "Hij had er vanochtend na het inrijden geen vertrouwen in maar Wilco was echt heel goed."

"Ik denk dat de meeste jongens naar vermogen gereden hebben", concludeerde Gesink, die vier plaatsen toegaf in het algemeen klassement en nu vijftiende staat. "Er had onderweg misschien wat meer gescholden mogen worden, want dat betekent dat je op het allerscherpst rijdt."

Gesink had op meer gehoopt
Gesink had op meer gehoopt (Foto: ANP)