Mollema vindt verlies vrij groot

De wielerploeg van Bauke Mollema, Trek Factory Cycling, verloor in de ploegentijdrit van zondag in de Tour de France bijna anderhalve minuut op BMC. "Dat is vrij veel. Ik had rond de minuut verlies verwacht. Maar veel concurrenten voor het klassement zitten nog bij ons in de buurt", zei de Nederlandse kopman achteraf. Zijn team werd elfde.

Vooraf wist hij dat zijn ploeg tijd zou verliezen op de specialisten, zoals BMC, Sky en Movistar. Zeker na het verlies van Fabian Cancellara, die uitviel in de derde etappe na een zware valpartij, was de hoop op een goede klassering vervlogen. "We hebben afgezien en alles gegeven. Maar ik had wel verwacht dat we in de middenmoot zouden eindigen. Cancellara is onze beste tijdrijder en hij maakt lange beurten. Maar ik denk dat we het goed hebben opgevangen."

Over zijn eigen optreden was Mollema redelijk te spreken. "Het was niet super, ik moest er wel even inkomen. Maar daarna kon ik mijn beurten op kop wel goed doen en had ik op de slotklim nog wat over." Vol bewondering sprak hij over zijn Belgische ploeggenoot Stijn Devolder. "Hij heeft op die klim zeker een kilometer op kop doorgetrokken. Omdat Markel (Irizar) niet meer kon volgen, moest Stijn ook nog als vijfde man mee tot de finish. Hij was wellicht onze sterkste man vandaag."

Mollema vindt verlies vrij groot
Mollema vindt verlies vrij groot (Foto: ANP)