Uitslag Moto2 Grand Prix van Duitsland

De Grand Prix van Duitsland in de Moto2 is gewonnen door Xavier Simeon. De Belg boekte de eerste Grand Prix-overwinning uit zijn loopbaan en zorgde voor de eerste Belgische zege sinds Didier de Radigues in 1983 op Spa-Francorchamps won.

De beste start was voor Franco Morbidelli, die de leiding pakte na vanaf plek drie gestart te zijn. Polesitter Johann Zarco zag ook de Belg Simeon voorbij komen en moest genoegen nemen met plek drie, voor Simone Corsi, Tom Lühti, Jonas Folger, Sandro Cortese en wereldkampioen Tito Rabat. Simeon liet zien de snelheid goed te pakken te hebben, want hij pakte een paar ronden later kortstondig zelfs de leiding in een fel gevecht met Zarco, Corsi en Morbidelli.

Gedurende de race liep Zarco alsmaar verder weg, terwijl Simeon en Morbidelli achter hem aan het vechten waren voor plek twee. Toch kon de Belg Simeon richting het einde van de race weer versnellen, waarbij hij Morbidelli achter zich liet. Zes ronden voor het einde had hij de aansluiting met Zarco zelfs weer gevonden en leek hij de Fransman serieus te gaan bedreigen en dat gebeurde dan ook.

Simeon ging als eerste de slotronde in, maar had Zarco in zijn nek zitten. De Fransman probeerde alles, maar kwam er niet meer voorbij en moest toezien hoe de Belg zijn eerste Grand Prix-zege ooit boekte. De ontknoping om plek drie was nog razendspannend tussen Morbidelli, Rabat en Alex Rins. Morbidelli ging in de laatste bocht onderuit, waarbij hij Rabat meenam. Rins profiteerde en kon de derde plek pakken.