21e grandslamtitel voor Serena Williams

Serena Williams heeft voor de zesde keer het grandslamtoernooi van Wimbledon gewonnen. De Amerikaanse won in de finale van de Spaanse Garbine Muguruza; 6-4 en 6-4. Het is alweer de 21e grandslamtitel voor de nummer één van de wereld in het vrouwentennis.

Muguruza nam nog brutaal een break voorsprong in de eerste set, maar nadat ze op 4-3 werd teruggebroken leek het gedaan met de verrassende Spaanse finaliste. Williams liep in de tweede set snel uit naar een 5-1 voorsprong en serveerde toen voor de partij. Ze leek het toen even helemaal kwijt en Muguruza kwam tot 5-4, ondanks twee gemiste wedstrijdpunten van Wiliams. In de daarop volgende servicegame sloeg de Amerikaanse alsnog toe op haar derde matchpoint en haalde alsnog haar zesde Wimbledontitel binnen.

Hierdoor is Williams nu bij alle vier de grandslamtoernooien de houdster van de titel, een reeks die ze ook al in het jaar 2002/2003 neerzette. Als ze later dit jaar ook nog de US Open wint dan zal de vierde vrouw worden die alle grand slams in één jaar weet te winnen. De laatste die dat presteerde was Steffi Graf. De reeks van de Duitse is nog specialer omdat ze dat jaar (1988) ook nog goud won op de Olympische Spelen; een zogenaamde Golden Slam.