Wijnaldum verruilt PSV voor Newcastle United

Georginio Wijnaldum bleef PSV aan het begin van vorig seizoen trouw en wilde graag de landstitel pakken. Dat is hem uiteindelijk gelukt, waarna PSV hem de mogelijkheid gaf om te vertrekken. En dat doet de middenvelder nu ook. Vanmiddag tekende hij voor vijf jaar bij Newcastle United.

Gisterochtend gaf PSV Wijnaldum al toestemming om het traingskamp van de regerend landskampioen te verlaten om met The Magpies in gesprek te gaan. Toen gingen al geruchten dat ook de medische keuring die dag nog uitgevoerd zou worden. En zo geschiedde.

Marcel Brands, technisch directeur van PSV, betreurt het vertrek van Wijnaldum, maar is ook erg blij voor de speler. "Wij raken helaas een geweldige voetballer en een fantastisch persoon kwijt, maar we gunnen Georginio deze stap van harte. Hij vertrekt als aanvoerder van een kampioensploeg, dat is iets waar wij en hij trots op mogen zijn."

Wijnaldum droeg vier jaar lang het shirt van PSV en won in Eindhoven de Super Cup, de KNVB beker en de landstitel. In totaal kwam de middenvelder 154 keer in actie en was daarin goed voor 57 doelpunten.


Compilatie voor Georginio Wijnaldum (YouTube)