Guardado draagt bij aan ruime zege Mexico

Mexico heeft in het toernooi om de Gold Cup een eind gemaakt aan een reeks van zeven wedstrijden zonder overwinning. In Chicago werd met ruime cijfers gewonnen van Cuba (6-0). Aanvaller Oribe Peralta maakte een hattrick en PSV-middenvelder en aanvoerder van het Mexicaanse elftal Andrés Guardado pikte een doelpunt mee.

Door de riante overwinning bezet Mexico de eerste plaats in groep C. De tweede plaats is voor Trinidad en Tobago dat met 3-1 won van Guatemala. Trinidad en Tobago kwam binnen 25 minuten op een 3-0 voorsprong. Guatemala maakte het tegendoelpunt na rust.

Mexico en Guatemala strijden op 15 juli tegen elkaar, vermoedelijk om winst in de poule.

Het toernooi om de Gold Cup is het tweejaarlijkse kampioenschap van de CONCACAF, de federatie voor de lidstaten in Noord-Amerika, Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

Samenvattingen van de gespeelde wedstrijden. (Bron: YouTube)