Nieuwe docu Herman Brood met 'uniek materiaal' in de maak

Regisseur Dennis Alink werkt aan Unknown Brood, een documentaire over zanger Herman Brood. Dat heeft hij vrijdag bekendgemaakt. Het is zaterdag veertien jaar geleden dat Brood zichzelf van het leven beroofde, door van het dak van het Amsterdamse Hilton-hotel te springen.

In de film zijn opnames te zien die de zanger tijdens de laatste jaren van zijn leven van zichzelf maakte. Brood doorbreekt zijn sex-, drugs- en rock 'n' roll-imago door onder meer zijn onzekerheden over zijn rol als gezinsman en zijn moeilijke momenten met drugs te tonen. Ook bevat de film nieuw gedraaide interviews, met onder anderen Henny Vrienten (Doe Maar) en Daniel Lohues (Skik).

Ook de familie en vrienden van Herman Brood steunen de documentaire en willen dat het 'echte' verhaal van Brood verteld wordt, zodat mensen hem kunnen zien zoals hij werkelijk was, stelt de regisseur.

Eerder maakte Alink onder meer een documentaire over de onlangs overleden regisseur George Sluizer. Unknown Brood wordt mede gefinancierd door crowdfunding. Op de website Cinecrowd kunnen belangstellenden geld in het project investeren. De makers hopen binnen een maand tijd 20.000 euro op te halen voor de film.