Ritzege Stybar, gele trui Martin gehavend over de streep

Zdenek Stybar heeft de zesde etappe gewonnen van de Tour de France. De Tsjech sprong weg in een hectische slotfase en kwam solo over de streep in Le Havre. Zijn ploeggenoot bij Etixx-Quick Step, Tony Martin, kwam in de slotkilometer ten val en kwam gehavend over de streep. Wel behield hij, doordat de val in de laatste drie kilometer was, de gele trui.

De etappe begon zoals iedere etappe begint; met een vluchtgroepjes dat een ruime voorsprong kreeg.  Perrig Quemeneur (Europcar), Kenneth Vanbilsen (Cofidis) en Daniel Teklehaimanot (MTN-Qhubeka) kregen maximaal twaalf minuten voorsprong, maar ze hadden eigenlijk nooit kans op de ritzege. Teklehaimanot pakte wel onderweg genoeg punten om de bolletjestrui over te nemen van Joaquim Rodriguez, terwijl Vanbilsen op tien kilometer van het einde het nog solo probeerde, maar nog voor het laatste klimmetje werd hij ingerekend. 

Dat klimmetje begon op anderhalve kilometer van het slot, waarna de sprinttreinen werden ontregeld. De koers werd verder ontregeld na een val van onder andere gele truidrager Tony Martin en Vincenzo Nibali. Maar de koers wachtte niet en Zdenek Stybar was in de aanval gegaan. Hi hield genoeg marge over op de achtervolgers en pakte de etappezege. Peter Sagan strandde, zoals wel vaker op plek twee, voor Bryan Coquard. Robert Gesink kwam knap als twaalfde over de streep.

Martin kwam uiteindelijk gehavend over de streep en verloor geen tijd vanwege zijn valpartij. Hij behield daardoor wel de gele trui, maar het zal onzeker zijn of hij morgen weer aan het vertrek staat.