Daklozen moeten gebouwen slopen

Middels het re-integratieproject Pauropus worden daklozen en verslaafden ingezet om universiteitsgebouwen in Utrecht te slopen. Door dit werk te doen behouden zij hun uitkering, dit meldt De Gelderlander naar aanleiding van gesprekken met een aantal betrokken werkers.

De voor werkgevers goedkope arbeidskrachten worden dagelijks met een busje van Doetinchem naar Utrecht vervoerd voor hun werkzaamheden. Daarbij wordt er volgens een aantal werkers niet echt nauw gekeken naar de veiligheidsregels. Er zouden al meermaals levensgevaarlijke situaties zijn ontstaan wegen het gebrek aan kennis.

De bedrijfsleider van Pauropus vindt het allemaal wel meevallen, het zijn gewoon 'incidentjes'. Zo stelt hij in een reactie naar de krant; "Een risico is er altijd, je kunt ook in Doetinchem als papiertjesprikker aangereden worden door een auto". Er gaat volgens hem altijd een 'werkmeester' mee om de boel in de gaten te houden en er wordt gekeken naar de geschiktheid van de werkers.

Naar aanleiding hiervan gaat SP-fractievoorzitter Hans Boerwinkel raadsvragen stellen aan de wethouder Frans Langeveld. Ook wil hij dat er onderzoek wordt gedaan naar de arbeidsomstandigheden.