'Casillas van Real Madrid naar FC Porto'

De Spaanse sportkrant Marca weet het zeker: Iker Casillas gaat Real Madrid verlaten voor FC Porto. Het Madrileense blad meldde woensdag dat de 34-jarige doelman vrijdag door de supporters van de Koninklijke kan worden uitgezwaaid in het stadion Santiago Bernabéu. Casillas is een kind van Madrid, want hij heeft zijn hele carrière voor de grootste club uit de Spaanse hoofdstad gespeeld.

De Spanjaard was sinds 1999 een vaste waarde in het eerste elftal, al raakte hij in seizoen 2013-2014 zijn basisplaats kwijt in de competitie. Casillas mocht toen wel spelen in de Champions League en leidde zijn ploeg als aanvoerder naar La Décima, de tiende eindzege in het belangrijkste Europese bekertoernooi. De doelman won de Champions League eerder in 2000 en 2002 en werd met Real Madrid vijf keer kampioen van Spanje.

Casillas was aanvoerder van het Spaanse elftal dat in 2010 de wereldtitel pakte en in 2008 en 2012 de Europese titel. David de Gea, de huidige keeper van Manchester United, is de beoogde opvolger van Casillas in Madrid.


Eén van de mindere momenten van Casillias van de laatste jaren. De fout tegen Oranje op het WK 2014. (Bron: YouTube)