'Bod van 16 miljoen op Wijnaldum'

Newcastle United maakt deze week serieus werk van PSV-aanvoerder Georginio Wijnaldum. De Engelse club van de nieuwe trainer Steve McClaren heeft volgens AD Sportwereld een bod van 16 miljoen euro neergelegd bij de landskampioen uit Eindhoven. Beide clubs zijn nog in onderhandeling, maar een akkoord lijkt niet ver weg meer, meldt de krant op de website.

Bij Newcastle United staan onder anderen de Nederlanders Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Siem de Jong onder contract. Wijnaldum (24) staat in de belangstelling van nog een aantal andere clubs, waaronder ook Zenit Sint-Petersburg.

"Er wordt van alles geroepen en heel veel geschreven maar zolang het niet concreet is richt ik met op PSV. Wanneer er dingen gaan spelen dan hoor ik het van mijn zaakwaarnemer en dan ga ik erover nadenken en een beslissing nemen, niet nu", liet Wijnaldum maandag nog in Eindhoven weten.

De oud-Feyenoorder verlengde vorig jaar zijn contract bij PSV tot medio 2018. Na aanvaller Memphis Depay (Manchester United) zou hij de tweede grote verkoop van PSV zijn deze zomer.