Gesink: "Ik ben ook best wel een goede renner"

Onder het stof, maar met een grijns op zijn gezicht stond Robert Gesink dinsdag aan de finish van de vierde Touretappe. De kopman van LottoNL-Jumbo had zich zonder problemen voorin gehandhaafd tijdens de kasseienrit naar Cambrai. "Ach, ik ben niet zo'n lichtgewicht als Quintana, ik kan goed over die keien heen", zei Gesink, die als veertiende eindigde op 3 seconden van ritwinnaar Tony Martin. "Dit was een goede dag, ik ben heel tevreden."

Met de Belgische specialist Sep Vanmarcke had Gesink een perfecte gids over de kasseien. "In Sep had ik een ideale maat, hij weet hoe het werkt en kan heel goed positie kiezen. Jammer dat Sep op de voorlaatste strook lek reed, dat kostte ons waarschijnlijk een fantastische daguitslag." Verder had Gesink weinig reden tot klagen. De klimmer uit Varsseveld staat na vier hectische dagen op de veertiende plaats in het klassement, dichtbij zijn concurrenten.

"Ik ben ook best wel een goede renner", zo sloot Gesink af tegenover de NOS op de vraag waarom het zo lekker gaat. "Het moet zo af en toe ook even meezitten. Ik voel me goed en we hebben een fantastische ploeg staan. Ik kan ook wat dingen beter in perspectief zien en dat is ook wel belangrijk in zo'n ronde."