Nieuwe beelden van No Man's Sky

Sean Murray, bedenker van de aankomende ruimteschip-survivalgame No Man's Sky, heeft uitgebreid beeldmateriaal laten zien van wat spelers zoal te doen hebben in het open universum van de game.

In de beelden is te zien hoe Murray een willekeurige planeet verkent, op zoek naar ontdekkingen zoals buitenaards leven en bruikbare mineralen. Gevonden materialen en voorwerpen kunnen worden bewaard in je schip om vervolgens verkocht te worden voor Units, de valuta in de game, waarmee weer nieuwe ruimteschepen gekocht kunnen worden, of upgrades in de vorm van bijvoorbeeld jetpacks en gaspakken.

No Man's Sky maakt gebruik van een wanted-systeem vergelijkbaar met dat van GTA; zodra je besluit om met je kanon los te gaan op de lokale fauna, zullen er zogenaamde Sentinels verschijnen. Dit ras van zelfreplicerende robots vallen je aan en worden sterker in kwaliteit en kwantiteit zolang je agressief gedrag blijft vertonen. Uiteindelijk zullen Sentinels in complete tanks verschijnen wanneer je de vijf 'sterren' in het wanted-level bereikt.

De game, die alleen verschijnt voor pc en PlayStation 4, heeft nog steeds geen releasedatum. Bekijk de beelden hieronder.