Ten Dam ging bijna 'van zijn stokkie'

De organisatie van de Tour de France ging er al vanuit: Laurens ten Dam was na de zware valpartij van vandaag afgestapt en reed niet meer mee. Niet veel later kwam echter het bericht dat onze landgenoot toch weer op zijn fiets was gekropen.

Aanvankelijk had Ten Dam last van een schouder, die uit de kom was. Deze werd echter snel weer goed gezet, waarna de renner van Team LottoNL-Jumbo weer op de fiets stapte. Uiteindelijk kwam hij als 192e over de finish en zijn gezicht sprak boekdelen; veel pijn.

"Toen ik daar lag, ging ik bijna van mijn stokkie", blikte Ten Dam tegenover de NOS terug op de valpartij, waarbij onder meer witte trui-drager Tom Dumoulin wel moest afstappen. "Mijn schouder was heel lang uit de kom. Ik had al een ander hesje aan en ze hadden me al bijna de ambulance ingedragen. Maar ik zei: 'Ik ga die ambulance niet in.' Gelukkig haalde ik de finish nog, met één hand. Nu gaat het wel weer."

Ten Dam denkt dan ook geen enkel moment aan opgeven. "Laat me nu maar een week met rust. Als ik dinsdag aan de finish sta, heb ik nog vier dagen. De etappes in de Alpen zijn pas over twee weken en ik bijt voorlopig wel door."