Bakkali krijgt tweede kans bij Valencia

Zakaria Bakkali en PSV zijn ein-de-lijk van elkaar verlost. Afgelopen week liep het contract van de 19-jarige aanvaller af, waarna hij vandaag een overeenkomst met Valencia tekende. Als alles goed gaat, gaan beide partijen de komende vijf jaar met elkaar in zee.

"Ik wist al enige tijd dat ik mijn loopbaan buiten Eindhoven zou voortzetten", liet Bakkali op de website van zijn nieuwe werkgever weten. "Voor mij is Valencia een droom die uitkomt. Ik ben nog jong en de overgang naar een topclub als Valencia is een grote stap. Maar ik ga nu op een hoog niveau spelen in een attractieve competitie."

Ook de voorzitter van Valencia, Lay Hoon Chan, is blij met de komst van Bakkali. "Wij zijn erin geslaagd een groot talent vast te leggen, het is niet eenvoudig om een speler met die potentie te strikken."

Bakkali kende een stormachtige start van zijn carrière. Na een aantal uitstekende wedstrijden werd de destijds 17-jarige speler opgeroepen voor de Belgische nationale ploeg. Na deze puike start ging het al snel bergafwaarts en manifesteerde Bakkali zich vooral als probleemkind van de club. Zo kwam er onder meer geen akkoord over een contractverlenging en schoof de speler een besluit telkens voor zich uit.

Dit lijkt nu dus allemaal achter de rug te zijn. Saillant detail; PSV oefent op 25 juli tegen Valencia, waardoor Bakkali tegen zijn oude broodheer in actie kan komen.