Van Gerwen loot kraker tegen Van de Pas op World Matchplay

Darter Michael van Gerwen is in de eerste ronde van de World Matchplay gekoppeld aan Bentio van de Pas, zo wees de loting maandagmorgen uit. Een paar weken geleden tijdens Euro Tour in Risa wist Van de Pas Mighty Mike nog te verslaan. Van Gerwen heeft dit toernooi nog nooit gewonnen en zal alles er aan doen om te winnen. 

Van de Pas zal in de Blackroom Hall van de Winter Gardens in Blackpool debuteren. De 22-jarige Tilburger draait een goed 2015 bij de PDC. Hij haalde de derde ronde van het WK en stond in de finale van de International Darts Open. Momenteel staat hij 35e op de wereldranglijst. 

Jelle Klaasen, die zondag zijn eerste toernooi in bijna acht jaar won, treft in de eerste ronde Simon Whitlock. Een gunstige loting, want Whitlock is het laatste jaar niet in zijn beste doen. De als vijftiende geplaatste Raymond van Barneveld treft Andy Hamilton en Vincent van der Voort zal spelen tegen Brendan Dolan. 

De World Matchplay is na het WK het belangrijkste toernooi van de PDC. De 22e editie zal worden gespeeld van 18 tot en met 26 juli in Blackpool. Het format is in legs en er moet met twee legs verschil gewonnen worden. Phil Taylor is de titelverdediger. Hij versloeg vorig jaar Van Gerwen in de finale met 18-9. 

Loting World Matchplay

Michael van Gerwen (1) v Benito van de Pas
Justin Pipe (16) v Jamie Lewis
Simon Whitlock (8) v Jelle Klaasen
Ian White (9) v Stephen Bunting

Peter Wright (5) v Kim Huybrechts
Mervyn King (12) v Andrew Gilding
Adrian Lewis (4) v Joe Murnan
Michael Smith (13) v Gerwyn Price

Gary Anderson (3) v Steve Beaton
Terry Jenkins (14) v Mensur Suljovic
Brendan Dolan (11) v Vincent van der Voort
James Wade (6) v Kyle Anderson

Dave Chisnall (7) v Jamie Caven
Robert Thornton (10) v Keegan Brown
Raymond van Barneveld (15) v Andy Hamilton
Phil Taylor (2) v John Henderson