WK-goud voor beachvolleybalsters Agatha/Barbara, sweep Brazilië

De Braziliaanse beachvolleybalsters Agatha Bednarczuk en Barbara Seixas De Freitas hebben zaterdagavond in Den Haag WK-goud veroverd. Het Zuid-Amerikaanse koppel was in de finale op de Hofvijver in een Braziliaanse onderonsje in twee sets te sterk voor Taiana Lima/Fernanda Alves: 21-18 en 22-20. Daarmee bevestigden de nieuwe wereldkampioenen hun huidige status als nummers één op de World Tour. De gouden triomf in Den Haag was goed voor 60.000 dollar (ongeveer 54.000 euro). de verliezers hielden 45.000 dollar over aan het WK-zilver. Voor Lima/Alves was het de derde nederlaag in evenzoveel duels met hun zegevierende landgenotes.

Het was een zeer spannende finale waarbij Bednarczuk/Seixas nipt de bovenliggende partij was. Bij 20-18 in de tweede set diende het eerste matchpoint zich aan. Dat werkten Lima en Fernanda weg en het werd ook nog 20-20 na een spectaculaire rally. Bij het derde machpoint was het wel raak. 

De beachvolleybalsters Juliana Felisberta Da Silva en Maria Antonelli hebben zaterdagavond in Den Haag brons behaald bij het WK. Het Braziliaanse duo versloeg in de strijd om de derde plaats het Duitse koppel Katrin Holtwick/Ilka Semmler in drie sets: 23-25, 21-18 en 15-9. De Zuid-Amerikaanse winst was goed een premie van 35.000 dollar (circa 31.000 euro). De verliezers hielden 28.000 dollar over aan de vierde plek.

Agatha Bednarczuk en Barbara Seixas De Freitas vieren de titel. (Pro Shots/Kay Int Veen)
Agatha Bednarczuk en Barbara Seixas De Freitas vieren de titel. (Pro Shots/Kay Int Veen)