Dukes of Hazzard-auto raakt vlag kwijt

De auto uit de jarentachtigserie The Dukes of Hazzard verliest de Confederatievlag. De Amerikaanse golfer Bubba Watson, eigenaar van het voertuig met de bijnaam General Lee, gaat de auto ruïneren door het dak te overschilderen.

Dit heeft de golfer op Twitter aangekondigd. Hij verklaart daarbij dat hij gelooft dat alle mensen gelijk zijn. Watson wil de Conferedatievlag op het dak van de auto vervangen door de Amerikaanse vlag, de Stars en Stripes. Watson heeft de auto sinds 2012 in zijn bezit.

De Confederatievlag kwam de afgelopen weken onder vuur te liggen na een dodelijke schietpartij in een kerk in Charleston, waarvan de vlag als hoofdschuldige werd aangewezen. De 21-jarige Dylann Roof, die een afbeelding van de vlag bij zich droeg, vermoordde negen Afro-Amerikanen. Hij had racistische motieven voor zijn daad.

De vlag werd door de zuidelijke staten gevoerd tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865), die werd gevoerd over de afschaffing van de slavernij. Nog steeds wappert de vlag op overheidsgebouwen in deze staten. Amerikaanse politici pleiten ervoor de vlag te strijken. Daarvoor is een wetswijziging nodig.

Het Amerikaanse kanaal TV Land haalde de klassieke serie 'The Dukes of Hazzard' deze week van de zender vanwege de plotselinge controverse en Warner Bros. heeft gesteld alle afleveringen te bewerken om de vlag weg te poetsen.

Als je dit leuk vond ben je waarschijnlijk een smerige racist