ADO raakt Van Duinen en Kramer kwijt

Mike van Duinen verruilt ADO Den Haag per direct voor Fortuna Düsseldorf. De 23-jarige aanvaller heeft bij de formatie uit de tweede Duitse Bundesliga een contract voor vier jaar getekend. Hoeveel geld er met de transfer is gemoeid, is niet bekendgemaakt.

Van Duinen kwam in zijn vier seizoenen voor ADO tot dertig doelpunten. De geboren Hagenaar zegt op de website van zijn nieuwe club onder de indruk te zijn van Fortuna. "Toen ik hier binnenkwam, dacht ik: ongelooflijk, wat een stadion!" Van Duinen speelt volgende week zondag in Oostenrijk met zijn nieuwe club een oefenwedstrijd tegen Feyenoord.

Behalve Van Duinen lijkt ADO ook Michiel Kramer kwijt te raken. De clubtopscorer (zeventien doelpunten) is op weg naar Baniyas FC uit Abu Dhabi. Beide clubs zijn volgens een woordvoerster van de Haagse club in onderhandeling over een transfer van de 26-jarige spits. Kramer maakte afgelopen seizoen indruk in de eredivisie met zeventien doelpunten.

"Deze aanbieding was financieel zo aantrekkelijk. Dit kon ik niet laten schieten", zei de kopsterke aanvaller vrijdag tegen Omroep West over de club die afgelopen seizoen als achtste in de Arabian Gulf League, het hoogste niveau, eindigde.

ADO Den Haag raakt Van Duinen en Kramer kwijt (Pro Shots/Joep Leenen)
ADO Den Haag raakt Van Duinen en Kramer kwijt (Pro Shots/Joep Leenen)