Streppel over Zivkovic: "Moeilijke jongen? Onzin!"

Jurgen Streppel maakte zich sterk voor de komst van Richairo Zivkovic, die de stempel 'moeilijke jongen' heeft gekregen. De coach van Willem II kan een portie branie wel waarderen. ''Hij is een goed ventje. Liever zo eentje dan koorknapen en kantoorklerken", laat Streppel weten in een vraaggesprek met Voetbal International.

Zivkovic maakte medio 2014 de overstap van FC Groningen naar Ajax, waar hij zijn eigen hoge verwachtingen niet meteen waarmaakte. Het talent kwam vooral op een negatieve manier het nieuws. Zo kwam de 18-jarige spits een aantal keren te laat; en ook bij Jong Oranje kreeg Zivkovic problemen wegens zijn gedrag. "Hij heeft een ongelukkig jaar achter de rug bij Ajax, maar dat zegt mij niets", vervolgt Streppel. "Ga er maar aan staan als 17-jarige jongen zo’n transfer maken; voor het eerst op jezelf wonen in een grote stad als Amsterdam en bij zo’n grote club terechtkomen."

"Een moeilijke jongen? Onzin!", vindt de 46-jarige Voorstenaar. "Dat wordt van meer spelers gezegd, maar juist dit soort types hebben wat extra’s in het veld. Voor mij is Richairo een groot talent met snelheid, creativiteit en scorend vermogen. Als hij zijn normale niveau haalt - en daar ga ik van uit - wordt Richairo onze eerste spits."