Go Ahead Eagles geeft visitekaartje af aan Ferençvaros

Go Ahead Eagles heeft zich dapper staande gehouden in de Europa League-wedstrijd tegen Ferençvaros. De Deventenaren maakten voor de rust al hun eerste Europese goal. Helemaal volgens planning begon de wedstrijd voor Go Ahead Eagles niet tegen de doorgewinterde Europa League-ploeg Ferençvaros. Gera schoof al binnen drie minuten de openingstreffer binnen via de binnenkant van de paal. Na negentig minuten stond het 1-1.

Het publiek van Go Ahead in het Emmense JenS Stadion schaarde zich echter volledig achter het elftal, waardoor er zowaar een aantal grote kansen kwamen. Uit een corner had Bart Vriends de score al gelijk kunnen trekken. Zijn kopbal werd echter weggewerkt.

Vlak voor de rust had de centrale verdediger meer geluk. Dit keer zat zijn kopbal vanuit een corner wél. Niet veel later ging het fluitsignaal voor de theepauze, waarin Go Ahead een strijdplan kon bedenken voor het tweede bedrijf. Helemaal uit de verf kwam dat plan niet, omdat meerdere spelers van Go Ahead al snel moegestreden raakten. Tien minuten voor tijd stonden alle drie de te gebruiken wisselspelers al op het veld. Even later onderging Ferençvaros hetzelfde lot.

Niet voordat de club eerst nog de reflexen van Erik Cummins testte. De doelman redde echter goed en hield zijn ploeg daarmee in de race. Elvio van Overbeek had even later voor Go Ahead een grote kans op de winnende, maar zijn schot werd overgetikt.

Go Ahead gaat een mooi Europees uitje tegemoet, waarin alles voor de Jupiler League-club nog mogelijk is. Over precies een week vindt de return plaats in Hongarije.

Bart Vriends kopt de 1-1 binnen. (PRO SHOTS/Erik Pasman)