Weer vroege uitschakeling Nadal op Wimbledon

Rafael Nadal is voor het vierde jaar op rij al in een vroeg stadium uitgeschakeld op Wimbledon. De Spanjaard, inmiddels afgegleden naar de tiende plaats op de wereldranglijst, moest het op het Center Court in Londen afleggen tegen de Duitse qualifier Dustin Brown.

Nadal had nog nooit van een kwalificatiespeler verloren op een grandslam (20-0), maar kwam er vandaag nauwelijks aan te pas. Brown, die de enige eerdere ontmoeting met Nadal ook al wist te winnen, gaf met zijn onberekenbare manier van spelen Nadal nauwelijks kansen. De Spanjaard won nog wel een set, maar verloor uiteindelijk met 7-5, 3-6, 6-4 en 6-4. Brown speelt in de volgende ronde tegen de Serviër Victor Troicki. 

Tweevoudig Wimbledon-winnaar Nadal werd in 2012 in de tweede ronde uitgeschakeld, terwijl hij een jaar later al na de eerste partij naar huis mocht. Vorig jaar reikte hij nog tot ronde vier, maar toen bleek Nick Kyrgios te sterk.

Roger Federer wist wel zonder al te veel moeite de derde ronde op Wimbledon te bereiken. De als tweede geplaatste Zwitser liet in zijn partij tegen de Amerikaan Sam Querrey zien nog altijd één van de beste grasspelers ter wereld te zijn en won in drie sets: 6-4, 6-2 en 6-2.