Meppelink/Van Iersel uitgeschakeld op WK

Marleen van Iersel en Madelein Meppelink zijn in de achtste finale van het WK beachvolleybal verrassend uitgeschakeld. Het duo uit Den Haag begon het WK nog met titelaspiraties maar voor eigen publiek was het als zeventiende Australische koppel Louise Bawden en Taliqua Clancy donderdag in drie sets te sterk: 24-22, 16-21 en 15-12.

De eerste set ging gelijk op, maar na de eerste time-out nam het Australische duo een kleine voorsprong. De Oranjedames kwamen bij 19-19 echtechter sterk terug en kregen het eerste setpoint. Bawden en Clancy werkten dat setpoint weg, waarna ze drie keer op setpoint kwamen. Bij het derde setpoint was het raak voor de Australische dames: 24-22.

Van Iersel en Meppelink herpakten zich aan het begin van de tweede set en liepen uit naar 10-4. Deze voorsprong gaven ze niet meer uit handen. Het eerste setpoint werd nog weggewerkt door Bawden/Clancy, maar bij het tweede was het raak: 21-16.

In de derde en beslissende set maakten Van Iersel en Meppelink wat foutjes, waardoor Bawden en Clancy een kleine voorsprong kregen. De Nederlandse dames knokten zich terug tot 12-11, maar de Australische dames sloegen bij hun eerste matchpoint al toe: 15-12.

Voor de Nederlandse dames zit het WK erop. Alle vier de koppels zijn uitgeschakeld. Bij heren zit nog één Nederlands koppel in het toernooi. Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst spelen later vandaag hun achtste finale tegen het Russische koppel Konstantin Semenov en Viacheslav Krasilnikov.