Japan naar finale WK voetbal voor vrouwen

In het Canadese Edmonton heeft Japan de finale bereikt van het WK voetbal voor vrouwen. Het Aziatische team won in de halve finale in de slotfase van Engeland: het werd 2-1

Via een benutte penalty zette middenvelder Aya Miyama Japan in de 33e minuut op voorsprong. Maar de blijdschap was van korte duur. In de 40e minuut was er een strafschop aan de andere kant. Fara Williams benutte het buitenkansje. Vervolgens was het heel lang gelijk. Uiteindelijk hielp verdediger Laura Bassett Japan in blessuretijd aan de zege door een eigen doelpunt te maken.

Dinsdag bereikten de vrouwen van de Verenigde Staten al de eindstrijd door in de halve finale Duitsland met 2-0 te verslaan. Het is de tweede keer dat de VS in de finale staan. Daarin kunnen de vrouwen revanche nemen voor de verloren finale in 2011. Toen was uitgerekend Japan te sterk.