[eSports] Copenhagen Wolves ruilen Nederlander in voor Belgen

Na een periode van grote onrust en controverses neemt het League of Legends-team van Copenhagen Wolves afscheid van de twee meest ervaren spelers, Joey 'Youngbuck' Steltenpool en Petar 'Unlimited' Georgiev. Hiervoor in de plaats worden per direct de onervaren Belgen Lenny 'Lenny' Uytterhoeven en Christophe 'je suis kaas' van Oudheusden.

Het teammanagement van de Wolves lag recent aardig onder vuur. Er waren klachten vanuit de spelers over de leefomstandigheden in het huis en het team zou nog achterstallige salarissen moeten betalen. Er zou zelfs een verzoek zijn gedaan door spelers in het team bij Riot Games om Copenhagen Wolves uit de Europese LCS te zetten.

Al deze onrust heeft er toe geleid dat Youngbuck en Unlimited aangaven zo snel mogelijk weg te willen bij het team. Zij zouden weggaan zodra er vervanging voor hun positie was geregeld. Dit is dus nu gebeurd in de vorm van Lenny en je suis kaas. Youngbuck heeft volgens zijn Twitter-account in ieder geval alvast zijn bureau leeggehaald en het bed netjes opgemaakt.

Hoe de toekomst van de Wolves eruit gaat zien zal moeten blijken. Met nog acht wedstrijden te gaan staat het team nu op de laatste plaats in de LCS, wat directe degradatie naar de Challenger Series betekent. Of de vervanging gaat zorgen voor handhaving in de LCS is nog maar de vraag. Zowel Lenny als je suis kaas hebben beide nog geen enkele ervaring op professioneel niveau.