Zaterdag tropenrooster bij Zwolse winkels

Bloedheet is het. Vandaag, morgen en vrijdag, maar zeker ook zaterdag. Sommige meteorologen zeggen dat het wel 40 graden kan worden. Dat is niet bepaald aangenaam weer om te winkelen in de binnenstad. In Zwolle hebben ze daarvoor een ludieke oplossing bedacht: een tropenrooster.

Verschillende winkeliers in de Overijsselse hoofdstad doen mee aan het ludieke initatief, meldt RTV Oost. Ze openen hun winkels al om 07.30 uur. Voor sommigen is dat tweeënhalf uur eerder dan normaal. Door vroeg open te gaan, kunnen winkeliers hun klanten tegemoet komen. Die kunnen dan in de relatief koele ochtenduren hun boodschappen doen. Handig, temeer omdat veel mensen vlak voor hun vakantie nog wat inkopen willen doen.

Om mensen naar de winkels te lokken, komen veel winkeliers met speciale Vroege Vogel-acties. Er is een speciale Facebook-pagina in het leven geroepen: Zwols Tropenrooster. Daar zijn de deelnemende winkeliers te vinden.

De initiatiefnemers verwachten dat zich de komende dagen nog meer winkeliers aansluiten bij het tropenrooster. Of de deelnemende winkeliers zaterdag ook eerder hun deuren sluiten, mogen ze zelf weten. Hetzelfde geldt voor een eventuele siësta; een normaal gebruik in warme landen als Spanje.