Danny Blind officieel nieuwe bondscoach Nederlands elftal

Nieuws uit de Zeisterbossen woensdag, iets wat eigenlijk iedereen al wist dat zou gaan gebeuren. Het moest alleen nog definitief worden beklonken. Danny Blind promoveert van assistent naar bondscoach. De KNVB maakte bekend dat Blind op 1 augustus zal beginnen als hoofdverantwoordelijke voor Oranje. Hij volgt Guus Hiddink op, die eerder deze week vertrok.

Woensdagmiddag kwam de voetbalbond tot overeenstemming met Rob Jansen, de zaakwaarnemer van Blind. Het contract in zijn nieuwe functie loopt tot 1 augustus 2018. Er zal een evaluatiemoment zijn na het EK van 2016. 

"We zijn blij dat we na het afscheid van Guus Hiddink snel en in eigen huis een geschikte opvolger hebben gevonden. We wensen Danny, samen met zijn staf, veel succes toe", aldus KNVB-directeur Bert van Oostveen. 

Blind laat vanaf zijn vakantieadres weten dat hij blij is met benoeming. "Ik ga er samen met staf en spelers hard aan werken om ons te kwalificeren voor het EK van volgend jaar. Dat is mijn enige doel, dat EK halen. Ik kijk nu niet terug en niet verder vooruit, alleen het halen van het EK telt."

Eind augustus, in de aanloop naar de interlands tegen IJsland en Turkije, zal Blind zijn eerste persconferentie geven en dan nadar ingaan op zijn aanstelling als bondscoach.

Danny Blind volgt Guus Hiddink op als bondscoach. (PRO SHOTS/Erwin Spek)
Danny Blind volgt Guus Hiddink op als bondscoach. (PRO SHOTS/Erwin Spek)