Webber had in 2013 bijna voor Ferrari gereden

Mark Webber had in 2013 bijna voor het Formule 1-team Ferrari gereden, zo heeft hij in zijn boek Aussie Grit laten weten. Na de 2012 Monaco Grand Prix lagen de contracten klaar om getekend te worden, maar de deal om teamgenoot van Fernando Alonso te worden ketste op het laatste moment af, omdat de Australiër niet voor één seizoen wilde tekenen.

Webber: "Ik heb met Stefano Domenicali, teambaas, in de haven van Monaco op de boot van Flavio Briatore gesproken. Op dat moment was de kans zeer groot dat ik bij het team van het stijgerende paard zou tekenen. Flavio, Stefano en Fernando wilden het alle drie, de contracten werden opgestuurd, maar ze waren voor één jaar met optie, in plaats van twee jaar wat wij wilden."

De Australiër kwam op dat moment uit voor Red Bull Racing. "Ik wilde niet naar een Formule 1-team gaan om in juli van het jaar te horen dat ze mij het volgende jaar niet meer nodig zouden hebben." Hij sprak rond de wedstrijd in Silverstone er nog met Alonso over, maar het gevoel van Webber zei nee, waardoor de deal uiteindelijk nooit tot stand is gekomen.

Op het moment dat Webber met Ferrari sprak trok Red Bull aan Lewis Hamilton. "Red Bull voerde wat gesprekken met andere coureurs, met name Lewis, omdat ze lucht hadden gekregen de onderhandelingen met Ferrari, waardoor niet over mijn contractverlenging gesproken werd. Op Silverstone wilde Christian Horner mij plots voor 2013 vastleggen en een paar dagen later was het al rond."

Volgens Webber voelde het goed wat gewild te zijn. Formule 1-baas Bernie Ecclestone was in 2012 nog tegen een overgang van de Australiër naar Ferrari, maar veranderde deze mening halverwege 2013 waarbij hij hoopte dat de deal met het team uit Maranello alsnog rond zou komen. Webber had echter zijn vertrek uit de F1 al besloten en verruilde in 2014 de sport voor het World Endurance Championship waar hij in de LMP1-klasse voor Porsche uitkomt.