Zes goals brengen Argentinië in finale Copa America

Argentinië heeft zich zonder al te veel moeite door de halve finale van de Copa America gewerkt. Tegenstander Paraguay, waartegen eerder nog 2-2 werd gespeeld, werd zonder veel moeite weggespeeld: 6-1.

In de eerste helft leek alles al mis te gaan voor de Paraguayanen. Dankzij Marcos Rojo opende Argentinië al snel de score, terwijl Paraguay binnen vijf minuten te maken kreeg met door blessures gedwongen wissels van Derlis González en aanvoerder Roque Santa Cruz en de 2-0 door Javier Pastore. Argentinië was wel zwak achterin, wat nog leidde tot de 2-1 van Lucas Barrios.

In de tweede helft liep Argentinië met dank aan twee treffers van Ángel di María in het eerste kwartier al uit tot 4-1, ondanks dat Paraguay ook goede kansen kreeg op nog een goal. Daarmee was het verzet van La Albirroja wel gebroken, waarna Argentinië met dank aan Sergio Agüero en Gonzalo Higuaín nog uitliep tot 6-1.

In de finale zal Argentinië spelen tegen gastland Chili. Deze wedstrijd wordt zaterdagavond om 22.00 uur Nederlandse tijd gespeeld.