Vettel wil Räikkönen bij Ferrari houden

Viervoudig Formule 1-wereldkampioen Sebastian Vettel wil Kimi Räikkönen graag bij Ferrari houden. De positie van de wereldkampioen van 2007 staat na recente incidenten bij de Italiaanse renstal onder druk en geruchten over een eventuele opvolger doen al de ronde.

Ferrari heeft geen haast om de (nieuwe) teamgenoot van Vettel bekend te maken, maar als het aan de Duitser ligt verandert er volgend jaar niets. "Ik ben blij met Kimi als teamgenoot. Wij hebben veel respect voor elkaar. Het is duidelijk: het is niet moeilijk om met hem te werken omdat hij recht door zee is. De laatste races verliepen wat met ups en downs voor hem en het is in de Fomule 1 normaal dat je dan direct kritiek krijgt."

De Duitser weet dat Räikkönen er goed mee om kan gaan en dat de goede samenwerking de sleutel is om het verschil met Mercedes te verkleinen. "Het gat met Mercedes is nog steeds erg groot, maar we werken er hard aan om het te dichten. Iedereen doet zijn stinkende best, zeker als je kijkt waar we vorig jaar of aan het begin van het seizoen stonden. Mercedes staat niet voor niets bovenaan en als je dichterbij komt betekent dat wij het beter doen dan zij. In het verleden waren zij echter een stuk beter, dus we hebben nog wat werk voor de boeg."