Sijsling op Wimbledon onderuit tegen Querrey

De Nederlandse tennisser Igor Sijsling is er niet in geslaagd de tweede ronde van Wimbledon te bereiken. Op het Londense grandslamtoernooi was de Amerikaan Sam Querrey in drie sets te sterk: 7-5, 6-3 en 6-4.

Querrey had in elke set aan één break genoeg. Sijsling kreeg daarentegen geen enkele kans om de service van de nummer 36 van de wereld te breken. In de eerste set wist de Nederlander nog drie breakpoints weg te werken op 5-4, maar op 6-5 ging het toch mis voor de Amsterdammer.

In de tweede en derde set herhaalde het recept zich. Sijsling wist sommige breakpoints op zijn opslag weg te werken, maar telkens sloeg Querrey ergens gedurende de set toe.Roger Federer is de tergenstander van de Amerikaan in de tweede ronde. De zevenvoudig winnaar, vorig jaar verliezend finalist tegen Novak Djokovic, versloeg in de eerste ronde de Bosniër Damir Dzumhur in drie sets: 6-1, 6-3 en 6-3. De partij duurde maar iets meer dan een uur.

Federer kwam tegen de nummer 88 van de wereld niet in de problemen op het zonovergoten centercourt in Londen. De Zwitserse nummer twee van de wereld gaf in de eerste set slechts één game weg en won daarna vooral zijn eigen servicegames met speels gemak.

Bij het damesdubbelspel kwam vandaag de afmelding binnen van de zusjes Williams. Serena en Venus hebben besloten niet samen op jacht te gaan naar een zesde titel op het Londense tennisgras. 

De Amerikaanse zusjes wonnen de dubbelfinale in 2000, 2002, 2008, 2009 en 2012. In het enkelspel kunnen ze bij de laatste zestien tegenover elkaar komen te staan. Zowel de favoriete Serena (33) als de twee jaar oudere Venus Williams heeft al vijf Wimbledontitels op de erelijst staan.

Hun plek in het dubbelspel ging naar de lucky losers Misako Doi en Stephanie Vogt, een Japans-Liechtensteinse combinatie.