Van der Vlist/Van Gestel nipt door op WK beachvolleybal

Daniëlle Remmers en Michelle Stiekema hebben hun derde groepswedstrijd op het WK beachvolleybal gewonnen. Ze versloegen het Argentijnse koppel Ana Gallay en Georgina Klug twee sets. Het werd 21-18 en 21-14. Doordat het koppel deze wedstrijd won werden ze derde in de groep en hebben kans om door te mogen naar de knockoutfase. 

Want acht van de twaalf beste nummers drie mogen naar de knockoutfase, waaraan 32 koppels mee mogen doen. Momenteel zijn er zes nummers drie bekend en daarvan zijn ze zesde. Het Argentijnse koppel werd laatste en is uitgeschakeld. 

Gallay en Klug begonnen goed aan de eerste set. De Argentijnse dames kwamen 1-6 en 3-8 voor. Op 12-12 werd het gelijk, waarna het Oranjekoppel voor kwam. De eerste set ging met 21-18 naar Remmers en Stiekema. De tweede set werd gedomineerd door de Nederlanders en makkelijk met 21-14 binnengehaald. 

Update 14.00 uur

Voor Rimke Braakman en Jolien Sinnema zit het WK erop. Ze verloren ook hun derde groepdwedstrijd van Mariafe Artacho en Nicole Laird. Het Australische duo won met 21-11 en 21-15. Artacho en Laird werden derde in de groep, Braakman en Sinnema werden vierde en laatste. 

Inmiddels is ook bekend dat het duo Daniëlle Remmers en Michelle Stiekema geen kans meer maakt om als beste nummer drie door te gaan naar de knockoutfase. Na tien bekende nummers drie staan ze tiende en zijn daarmee uitgeschakeld. 

Update 15.15 uur

Het koppel Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist hebben zich geplaatst voor de knockoutfase van het WK beachvolleybal. In een beslissende groepswedstrijd om plek drie won het koppel Varapatsorn Radarong en Tanarattha Udomchavee uit Thailand verslagen. Het werd 21-18, 16-21 en 15-12. 

Het Nederlandse duo werd derde in de groep en gaan als achtste en laatste beste nummers drie door naar de knockoutfase van het WK. Ze zullen in de volgende ronde sowieso een groepswinnaar treffen. De loting voor de KO-fase is later vandaag.