Wawrinka, Djokovic, S. Williams door op Wimbledon, Hewitt klaar

Stan Wawrinka heeft maandag op weg naar de tweede ronde van Wimbledon geen set afgestaan. De Zwitserse tennisser, die in Londen als vierde is geplaatst, kreeg na een vlotte winst van de eerste set weinig meer cadeau van de Portugees João Sousa. Deze rekte de partij tot ruim een uur en drie kwartier. Hoop op een stunt kreeg hij niet: 6-2, 7-5 en 7-6 (3).

Kei Nishikori heeft maandag de tweede ronde van Wimbledon bereikt maar de Japanner werd wel meteen veroordeeld tot het spelen van vijf sets. De Italiaanse tennisser Simone Bolelli feliciteerde de als vijfde geplaatste Aziaat op court 1 pas na een kleine drieënhalf uur: 6-3, 6-7 (4), 6-2, 3-6 en 6-3.

Lleyton Hewitt, die als tennisser op zijn laatste benen loopt, heeft in het enkelspel vroegtijdig afscheid genomen van Wimbledon. De 34-jarige Australische tennisser, die stopt na het grandslamtoernooi van Melbourne 2016, plezierde zijn fans maandag wel vier uur lang. Hij boog pas in de verlenging van de vijfde set voor zijn Finse generatiegenoot Jarkko Nieminen: 6-3, 3-6, 6-4, 0-6 en 9-11.

Hewitt, de winnaar van 2002 op het heilige gras, is in Londen nog wel te bewonderen in het dubbelspel met zijn jonge landgenoot Thanasi Kokkinakis (19).

Serena Williams heeft maandag de tweede ronde bereikt van het tennistoernooi op Wimbledon. De als eerste geplaatste Amerikaanse won na een wat stroeve start in minder dan anderhalf uur van de Russin Margarita Gasparyan. Ze schrok in de eerste set wel even door het verlies van haar eerste servicebeurt. Williams herstelde zich bijtijds: 6-4 en 6-1.

Flavia Pennetta heeft de twijfelachtige eer als eerste geplaatste speelster te zijn uitgeschakeld op Wimbledon 2015. De Italiaanse tennisster, de nummer 24 van de voorkeurslijst in het vrouwenenkelspel, verloor maandagmiddag in de eerste ronde van Zaria Diyas. Dit 21-jarige talent uit Kazachstan had daar drie sets voor nodig: 6-3, 2-6 en 6-4. De partij duurde een uur en drie kwartier.