Wimbledon: Simpele zege Belg Goffin, Cilic eenvoudig door

De Belg David Goffin heeft zonder grote moeite de tweede ronde bereikt op Wimbledon. De nummer vijftien van de wereld versloeg de meer dan honderd plaatsen lager genoteerde Argentijn Horacio Zeballos in ruim anderhalf uur in drie sets: 7-6 (7), 6-1 en 6-1.

De als negende geplaatste Kroaat Marin Cilic kende zoals verwacht weinig problemen met de Japanse qualifier Hiroki Moriya: 6-3, 6-2 en 7-6 (4). In de tweede ronde speelt Cilic tegen Ricardas Berankis, de nummer negentig van de wereld. De Litouwer zag zijn Oostenrijkse opponent Andreas Haider-Maurer na iets minder dan een uur opgeven: 6-2 en 5-2. 

Voor de tweede Oostenrijker verliep het beter: Dominic Thiem versloeg Dudi Sela uit Israël in vier sets. Het duel eindigde in 2-6, 6-3, 6-4 en 6-4. De op de ranglijst ver afgezakte Serviër Janko Tipsarevic ligt er al na één wedstrijd uit. De Spanjaard Marcel Granollers-Pujol zegevierde in drie simpele sets: 6-3, 6-4 en 6-2. Hij neemt het in de tweede ronde op tegen de Argentijn Leonardo Mayer, die met 7-6 (7), 7-6 (3) en 6-4 afrekende met Thanasi Kokkinakis uit Australië.

Servicekanon John Isner versloeg de Japanner Go Soeda in de eerste ronde: 7-6 (5), 6-4 en 6-4. Tot grote vreugde van het thuispubliek rekende Liam Broady na een knappe comeback af met de Australiër Marinko Matosevic, voormalig top-100-speler. Na een spannende partij van ruim drie uur won de met een wildcard toegelaten Broady: 5-7, 4-6, 6-3, 6-2 en 6-3. Broady staat in de volgende ronde tegenover de Belg Goffin.