Wolff: "Kritiek op Formule 1 moet stoppen"

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff vindt dat de aanhoudende kritiek op de Formule 1 op zou moeten houden. De coureurs klagen te veel over brandstof besparen en te makkelijk te besturen auto's, terwijl een renstal als Red Bull Racing dreigt met het verlaten van de sport. De kritiek berokkent de sport schade, terwijl de deelnemers de sport zouden moeten promoten.

Wolff is sarcastisch: "Er wordt nu een erg goede verkoopcampagne gevoerd." Toch is volgens de Oostenrijker niet alles kommer en kwel. "Als ik mijn Mercedes-bril af zet en ik kijk wat voor spektakel de Formule 1 biedt dan is dat best goed. Is het goed dat een team vaak wint? Waarschijnlijk niet, maar dat hebben we in het verleden ook gehad. Wij hebben de plicht om de Formule 1 niet in diskrediet te brengen. Wij zijn ambassadeurs van de Formule 1."

"Door ons telkens negatief over onszelf uit te laten kom je in een negatieve spiraal terecht. Dat is niet goed voor de Formule 1. Ik heb de afgelopen dagen enkele artikelen gelezen die de waardeloze vergelijking met de Formule E trekken. Die kant wil ik niet op, wij hebben een plicht jegens de Formule 1. Zo denk ik er over."