Gesink klaargestoomd in Pyreneeën

Robert Gesink heeft de afgelopen dagen in het hooggebergte "de puntjes op de i gezet" gezet in zijn voorbereiding op de Ronde van Frankrijk. Dat schrijft de klassementsrenner van LottoNL-Jumbo maandag in zijn column in De Telegraaf.

Terwijl de meeste van zijn collega's in het vlakke Emmen streden om de nationale wegtitel, verkende Gesink de Pyreneeën. Hij oefende onder meer Plateau de Beille, de zware slotklim van de twaalfde etappe, waarin nog drie cols zitten. "Dat gaat flink bikkelen worden die dag. Het was goed om de finale even te zien."

Gesink schrijft verder dat hij met een vermoeid gevoel uit de Ronde van Zwitserland, waarin hij als negende finishte, kwam. "Het is niet zo gek dat je Zwitserland nog een paar dagen voelt doorwerken. De andere kant is dat je weet dat de conditie ook weer een impuls heeft gekregen door zo'n zware ronde in de benen." De Varssevelder kijkt nu uit naar de proloog van de Tour komende zaterdag in Utrecht. "Een start in eigen land is bijzonder om mee te maken."

Gesink kijkt met volle vertrouwen uit naar Tour (PRO SHOTS/George Deswijzen)
Gesink kijkt met volle vertrouwen uit naar Tour (PRO SHOTS/George Deswijzen)