Nummerdor/Varenhorst door naar knockoutfase

Beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben zondag ook hun tweede wedstrijd op het WK in eigen land gewonnen. Op de Hofvijver in Den Haag waren ze in drie sets te sterk voor de Polen Michal Kadziola en Jakub Szalankiewicz: 21-18, 14-21 en 15-12. Door de zege hebben de Nederlanders zich al verzekerd van een plek in de knockoutfase van het toernooi.

Nummerdor en Varenhorst keken in de eerste set vrijwel de hele tijd tegen een kleine achterstand aan. Maar door drie punten op rij in de slotfase trokken ze de set naar zich toe: 21-18. Ook in de tweede set kwamen de Nederlanders op achterstand. De Polen liepen tot acht punten uit en verzilverden het vierde setpoint: 21-14. In de derde set lieten Nummerdor en Varenhorst zien waarom ze op het WK tot de favorieten behoren. Ze maakten vroeg het verschil en speelden de wedstrijd professioneel uit: 15-12.

Beachvolleybalsters Jantine van der Vlist en Sophie van Gestel hebben bij de WK hun tweede nederlaag in groep B moeten slikken. Na het verlies zaterdag tegen het sterke Braziliaanse koppel Larissa en Talita gingen de Nederlandse vrouwen nu op de Dam in Amsterdam ten onder tegen het Zwitserse koppel Tanja Goricanec/Tanja Hüberli: 17-21 en 15-21.

Van der Vlist en Van Gestel begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen zelfs 9-6 voor. De Zwitserse vrouwenkwamen echter beter in het spel en trokken bij 13-13 de stand gelijk. Vervolgens konden ze makkelijk de eerste set pakken. In de tweede set raakten Van der Vlist en Van Gestel al snel op achterstand. Dit gat bleef gedurende de set drie of vier punten. Uiteindelijk ging de  tweede set met 15-21 naar Goricanec en Hüberli.