Uitslag Moto2 Grand Prix van Nederland

Johann Zarco heeft op het TT Circuit Assen in de Moto2 de Grand Prix van Nederland op zijn naam geschreven. De 24-jarige Franse kampioenschapsleider pakte zijn derde zege van het seizoen, nadat hij ook in Argentinië en Catalonië al de beste was.

Bij de start was de leiding voor de als tweede vertrokken Tito Rabat, gevolgd door Jonas Folger en polesitter Zarco. In de eerste bocht ging het fout voor Luis Salom, die onderuit getikt werd door Anthony West en zijn motor vlam zag vatten. De vlammen bleven beperkt, maar doordat er olie op de baan terechtkwam werd de rode vlag gezwaaid en de race tijdelijk gestaakt. 

Een kleine twintig minuten later vond de herstart plaats voor een ingekorte race over zestien ronden. Zarco kende een slecht begin en viel terug naar plek vier, terwijl Jonas Folger van de vijfde naar de eerste plaats opstoomde, gevolgd door Rabat en Xavier Simeon. De Duitser Folger sloeg gelijk een flink gat naar Rabat, die Zarco met zich meekreeg. Simeon en Sam Lowes moesten een gaatje laten naar het duo op plek twee en drie.

Het duurde niet lang voor Folger zijn tempo niet meer vol kon houden en Rabat met rasse schreden dichterbij zag komen, waarna de Spanjaard de leiding overnam. Zarco volgde Rabat en haalde de Duitser ook in, waarna Lowes er niet veel later ook voorbij kon komen. Drie ronden voor het einde viel Zarco koploper Rabat aan, met succes. Folger kende ondertussen alsmaar meer problemen en zag ook Alex Rins voorbijkomen. In de slotronden zaten aanvallen er niet meer in: Zarco won, voor Rabat, Lowes en Rins. Folger moest genoegen nemen met plek zeven.