Van Dorsten/Van de Velde openen WK beachvolleybal met knappe zege

Het WK beachvolleybal is voor het koppel Michiel van Dorsten en Steven van de Velde goed begonnen. Ze hebben hun eerste wedstrijd in groep F gewonnen. In Apeldoorn was het koppel in drie sets te sterk voor het Chileense koppel Marco en Esteban Grimalt. Het werd 16-21, 21-19 en 15-13. 

De eerste set ging tot 14-14 gelijk op, waarna de Chilenen toesloegen en de eerste set met 21-16 wisten te pakken. De Chilenen leken eenvoudig te gaan winnen, want ze stonden 6-1, 10-5 en 15-11 voor. Van Dorsten en Van de Velde kwamen terug en pakten alsnog de tweede set met 21-19. 

In set drie ging het tot 9-9 gelijk op, waarna de Nederlanders het koelbloedigst waren. Van Dorsten en Van de Velde kwamen 13-9 voor door een aantal goede punten van Van Dorsten. Het werd 14-11, de Chilenen werkten nog twee wedstrijdpunten weg, maar bij het derde wedstrijdpunt was het wel raak voor het Oranjekoppel. 

Van Dorsten en Van de Velde spelen zondag hun volgende wedstrijd tegen het Letse koppel Aleksandrs Samoilovs en Martins Plavins. Oorspronkelijk zou Janis Smedins spelen in plaats van Plavins, maar Smedins moest afzeggen wegens een meniscusblessure. Samoilovs en Smedins wonnen in 2013 en 2014 samen de World Tour.