Moeiteloos eerste duel Nummerdor/Varenhorst

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben hun eerste wedstrijd op het WK beachvolleybal vrijdagavond moeiteloos gewonnen. Hun tegenstanders Carlos Escobar en David Vargas uit El Salvador wisten zich geen enkele raad met het krachtvolleybal van de Nederlanders en het blok van de boomlange Christiaan Varenhorst (2,12 meter). De wedstrijd in het WK-stadion op de Hofvijver in Den Haag werd in twee snelle sets beslist: 21-13 21-13.

Het duel was de openingswedstrijd van het mannentoernooi tijdens het WK, dat de komende tien dagen in Nederland wordt gespeeld. Volgens sommige voorspellingen zijn Nummerdor en Varenhorst favoriet voor de eindtitel.

"We wilden fel en sterk beginnen en dat is gelukt. Het was geen tegenstander van formaat, maar ik had wel wat last van spanning tijdens de eerste punten", blikte Varenhorst terug op zijn eerste wedstrijd in het 'Drijfpaleis'. "Je ziet het misschien niet aan me omdat ik zo geconcentreerd ben, maar ik ben echt blij dat er zo veel publiek komt kijken", zei hij over de vijfduizend enthousiaste toeschouwers.

Zijn ervaren 38-jarige partner Reinder Nummerdor raakt niet meer zo snel onder de indruk, gaf hij toe. "Maar het blijft spannend voor eigen publiek. Het is echt een heel leuke atmosfeer."