Nederlandse beachvolleybalsters beginnen WK positief

De Nederlandse beachvolleybalsters zijn op de Haagse Hofvijver sterk begonnen aan het wereldkampioenschap. Marleen van Iersel en Madelein Meppelink hebben een zwaar bevochten overwinning geboekt tegen Kazachstan, een strijd die is geëindigd met een 3-1 zege. De setstanden waren 21-19, 20-22 en 15-12.

Aan het begin van de eerste set waren er kleine schoonheidsfoutjes aan de Nederlandse kant, waardoor ze op een kleine achterstand stuitten. Ze herpakten zich snel, en wisten het verschil uiteindelijk terug te dringen tot één punt voor de time-out. Na de time-out gingen beide ploegen gelijk op, waarbij de score opliep tot 16-16 aan het begin van de slotfase. De Nederlandse volleybalsters begonnen daarna langzaam de overmacht te krijgen en na een fraaie actie wonnen de Nederlanders met 21-19 de eerste set.

De tweede set begonnen de Kazakse dames sterker, tot de eerste time-out hadden ze de duidelijke overhand en wisten ze een voorsprong van drie punten op te bouwen. Na een time-out liepen Meppelink en Van Iersel weer in, de dames verkleinden de achterstand na een fantastische rally tot 8-9. De Kazakse dames kwamen uiteindelijk weer beter in het spel en wisten de kleine voorsprong te behouden tot de time-out midden in de wedstrijd. Hierna wisselden de teams elkaar geregeld af, maar het waren uiteindelijk de Kazakken die op een set-point kwamen met twee punten voorsprong. De Nederlandse dames konden nog tot 20-20 komen, maar het waren toch de Kazakse dames die aan het langste eind trokken.

Nederland begon in de derde set een overmacht te krijgen. De volleybalsters verkegen al snel een kleine voorsprong, maar de Kazakken wisten de stand terug te brengen tot 9-9. Maar hierna moesten ze toch weer toegeven op de Nederlanders, die al snel op een comfortabele voorsprong van 14-11 kwamen. De Kazakken scoorden nog één keer, maar het was van Iersel die het winnende punt voor Nederland scoorde.

Marleen van Iersel slaat de bal langs Tatyana Mashkova uit Kazakhstan (PRO SHOTS/Kay Int Veen)