Jordan: "Ecclestone moet aftreden"

Volgens Eddie Jordan moet Formule 1-baas Bernie Ecclestone aftreden. Jordan vindt dat Ecclestone, die al sinds 1978 aan het roer staat, plaats moet maken voor de volgende generatie.

"Hij heeft fantastisch werk verricht maar hij heeft zijn beste tijd gehad en moet gaan," liet Jordan weten aan BBC Radio 5. "We moeten de sport in een betere staat voor de nieuwe generatie achterlaten. Hij moet zichzelf afvragen wanneer hij moet aftreden. Ik denk dat dat moment is aangebroken."

Ecclestones positie als hoofd van de commerciële tak van de Formule 1 is steeds verder onder druk komen te staan het afgelopen jaar. Hij stond voor de rechter in Duitsland en er zijn grote zorgen dat de sport in aanzien verliest. Zeker in de belangrijkste markten, Duitsland en Italië, lopen de kijkcijfers flink terug.

"De man is een legende. Hij heeft de sport gemaakt tot wat het is, maar hij is niet onsterfelijk. Hij kan zelf denken van wel, maar hij is het niet. Er zijn dagen dat je tegen jezelf moet zeggen 'ik heb alles gedaan wat ik kon'," aldus Jordan.

Oud FIA-president Max Mosley, liet eerder nog weten dat Eccelstones rol niet zal veranderen na een eventuele overname van de Formule 1.