Haase in eerste ronde Wimbledon tegen qualifier Falla

Robin Haase speelt in de eerste ronde van Wimbledon tegen de Colombiaanse qualifier Alejandro Falla. Dat bleek vrijdagochtend uit de loting voor het Britse Grand Slam-toernooi. Als Haase de nummer 147 van de wereld verslaat, wacht hem in de tweede ronde hoogstwaarschijnlijk een treffen met Andy Murray. De Wimbledonkampioen van 2013 speelt in de eerste ronde tegen de Kazach Mikhail Kukushkin.

Igor Sijsling treft in zijn eerste partij de nummer 44 van de wereld, Sam Querrey. Als Sijsling de Amerikaan verslaat, is de kans groot dat hij daar met Roger Federer ook een speler van wereldformaat treft. De Zwitserse tennislegende moet dan wel eerst afrekenen met Damit Dzumhur uit Bosnië en Herzegovina.

Novak Djokovic, die vorig jaar ten koste van Federer zijn tweede Wimbledontitel in de wacht sleepte, treft als nummer één van de plaatsingslijst de Duitser Philipp Kohlschreiber. Roland Garros-winnaar Stan Wawrinka werd gekoppeld aan de Portugees João Sousa. Tweevoudig Wimbledonkampioen Rafael Nadal moet het in de eerste ronde opnemen tegen Thomaz Bellucci uit Brazilië. De Japanse nummer vijf van de wereld Kei Nishikori komt in actie tegen Simone Bolelli uit Italië.