Guerrero schiet Peru naar halve finale op Copa América

Peru heeft vrijdagnacht de halve finales bereikt op de Copa América. De ploeg rekende op overtuigende wijze af met Bolivia.

Bolivia, dat in de poulefase nog Ecuador en Mexico onder zich hield, was in Temuca al snel aan een moeilijke missie bezig. Paolo Guerrero werd met drie treffers de man van de wedstrijd bij Peru. Hij opende de score na twintig minuten met een kopbal uit een voorzet van Juan Vargas.

Drie minuten later was het alweer raak, dit keer uit een counteraanval. Christian Cueva vond Guerrero, die de bal onder de Boliviaanse doelman in het doel kreeg. Guerrero rekende daarmee af met zijn critici, die vonden dat hij te weinig scoorde. Voorafgaand aan dit duel maakt de 31-jarige aanvaller slechts twee interlandgoals sinds 2012.

Via Jefferson Farfan was Peru daarna dicht bij een derde goal, al kreeg ook Bolivia enkele kansen. Toch was het na 74 minuten opnieuw Guerrero die scoorde een daarmee zijn hattrick voltooide. De tegentreffer van Martins Moreno (strafschop) kwam vervolgens te laat om Bolivia te redden.

In de halve finale staat Peru komende maandag tegenover gastland Chili, dat in de kwartfinales afrekende met Uruguay.